Pressure cooker Personal Branding

Zwetende handen, je hartslag in je nek, de zenuwen gieren door je lijf! Je staat op het punt om te solliciteren! Solliciteren doet een mens in zijn leven niet zo heel vaak en het is ingewikkeld omdat je veel vaardigheden en inzichten moet hebben als je gaat solliciteren. Inzicht in je kwaliteiten bijvoorbeeld, weten welke kant je op wilt in je carrière en een gesprek kunnen voeren met een opdrachtgever. Omdat de meeste studenten geen tot weinig ervaring hebben met solliciteren organiseer ik bij de opleiding Watermanagement een week lang workshops die studenten klaarstomen voor het sollicitatiegesprek.

In samenwerking met de watersector organiseer ik een tiental workshops gericht op personal branding waaronder ‘YES, I can!’, ‘Schrijf je unieke brief’, ‘Pimp je LinkedIn-profiel’ en ‘de Do’s and Don’ts van het sollicitatiegesprek’. De student is vrij om workshops te kiezen die passen bij haar of zijn ontwikkeling en behoefte. De week sluit af met een sollicitatiegesprek met een potentiële opdrachtgever voor een stage.

Wat studenten zeggen over deze week:
“Ik heb op een leuke manier mijn kwaliteiten verder ontdekt”.
“Door de personal branding week ben ik beter geworden in mezelf durven zijn, mijn positieve vaardigheden naar voren brengen en rustig blijven”. 
“Ik heb geleerd dat je door een goede voorbereiding en een open houdingen een heel prettig gesprek kan hebben”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *