Gesprek aan tafel

Net voor de zomervakantie kreeg ik een belletje, of ik een rondetafelgesprek wilde begeleiden tijdens de jaaropening van de Hogeschool Rotterdam. Het gesprek zou plaats vinden in BlueCity (een plek die ik al een tijd graag wil bezoeken) en opgenomen worden om later digitaal terug te kunnen kijken. Daar zei ik natuurlijk volmondig “JA” tegen! 

In de voorbereiding belde ik met alle tafelgasten over wat zij te vertellen hadden en ontdekte met wat voor iets gaafs de Hogeschool bezig is. Er is een terugloop in het aantal aanmeldingen voor technische opleidingen, terwijl juist daar de belangrijke uitdagingen voor onze maatschappij liggen. Hoe gaan we studenten voorbereiden op het aanpakken van de complexe vraagstukken die we in de maatschappij zien? Daarover is goed nagedacht en in gesprek met alle tafelgasten werd me steeds duidelijker hoe de Hogeschool onze toekomstige professionals wil opleiden en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ook docenten elkaar weten te vinden op de steeds meer overstijgende vraagstukken waarmee we te maken krijgen.

En toen was het showtime! Op een geweldige plek in BlueCity, met uitzicht op de Maas, was een grote tafel in gereedheid gebracht. Overal stonden camera’s en lichtbundels te schijnen en achter een groot doek zat een hele crew met allemaal monitors te kijken of alles goed werd opgenomen. Ik was behoorlijk onder de indruk! Het was een interessant gesprek met mijn tafelgasten en ik genoot volop van de spanning en sensatie van het hele gebeuren.

“Nadine bereidt zich uitstekend voor op haar rol door zich goed in te lezen en haar voorgesprekken met de gasten. Haar enthousiasme is duidelijk te zien, werkt uitnodigend en aanstekelijk en geeft een echte boost aan het gesprek. En ook naast het podium is het heel prettig met haar samenwerken én samen bouwen aan een geslaagd event.”
Opdrachtgever Frank van der Zwan, communicatieadviseur Hogeschool Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *