Klaar voor de stad….Af!

Hoe kun je een stad klaarmaken voor veranderingen? In Rotterdam kiezen ze ervoor om allerlei mensen uit de stad samen te brengen zodat je met nieuwe ideeën je klaar kunt maken voor de toekomst. Voor de tweede keer ben ik benaderd door Water Sensitive Rotterdam om een bijdrage te leveren aan het WSR-cafe! En natuurlijk doe ik graag weer mee! Ben je benieuwd naar Water Sensitive Rotterdam? Bekijk dan hier hun website.

Dit keer geen diner in een museum, maar een cafe op een spiksplinter nieuwe plek: Room Mate Bruno. Bruno zit in een oud pand op de Wilhelmina Pier en heeft een enorme evenementenhal waar we een ‘gezellig’ cafe voor 150 man willen creëren. Enerzijds met inhoud, anderzijds met ruimte om elkaar te ontmoeten. En met die opdracht ging ik aan de slag.

Om de hal behapbaar te maken voor bezoekers, kozen we ervoor om hoeken te maken waar je als bezoeker naar een inhoudelijk verhaal kon luisteren of met een discussie mee kon doen. In de rest van de zaal was er een bazaar opstelling waar verschillende initiatieven voor een betere stad te bekijken waren. Door alle biertafels en banken kreeg je bijna het gevoel alsof je in een gezellige biergarten was aangekomen. Als aandenken aan het cafe kon je in de photobooth een boodschap achterlaten voor de stad.

Tijdens de voorbereiding kwamen we tot de ontdekking dat het geluid in de zaal weleens een probleem zou kunnen worden. Door het rumoer en geklets op de bazaar zou er waarschijnlijk niets van de inhoudelijke verhalen te volgen zijn en andersom net zo goed. Als we de inhoudelijke verhalen zouden versterken met geluid, zou je elkaar op de bazaar niet meer kunnen verstaan… En zo kwam het gouden idee op tafel om een silent disco in te huren. Met oordoppen op stand rood kon je in hoek 1 luisteren en meedoen met het inhoudelijke programma. Ging je liever met mensen in gesprek op de bazaar, dan werd je niet overschreeuwd door een versterkte microfoon in een van de hoeken. Al met al een prima oplossing! En door al die gezellige muziekjes op verschillende kanalen gingen aan het einde van het cafe de voetjes van de vloer. Al met al weer een geslaagd cafe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *