Welkom in het museum

Soms voel je het ineens: dit is een kans om met twee handen aan te pakken! Onder het genot van een borrel vroeg mijn collega, die ook dagvoorzitter is, “Nadine, we zijn bij WSR op zoek naar een eventmanager voor een diner van 120 man, wil jij dat doen?”. Ik dacht eerst nog “waarom ik?” en meteen daarna herkende ik dat gevoel van “dit is een kans”.

WSR staat voor Water Sensitive Rotterdam, een beweging in Rotterdam die werkt aan de toekomst van de stad. WSR is genomineerd voor Echt Rotterdams Erfgoed en om dat te vieren organiseerde ik in opdracht van WSR mee aan een diner op een wel heel bijzondere locatie: Museum Rotterdam! Ben je benieuwd naar WSR? Bekijk dan hun website.

Het idee voor het diner stond al vast en de inhoudelijke invulling werd door WSR verzorgd. Aan tien tafels werden er tien tafelonderwerpen besproken. Ik stelde een draaiboek op, onderhield contact met de vormgever en met het museum over inrichting, techniek en de catering en hield overzicht over het geheel.

De avond was een fantastisch succes. Met veel energie en enthousiasme werd er aan de tafels besproken hoe de toekomst van de stad eruit kan zien. En hoewel de avond om 20.00 ten einde liep, leken bezoekers nog lang niet uitgepraat. Zo kwam het dat het gesprek op het dichtstbijzijnde terras werd vervolgd.

De hakjes konden uit, de sneakers weer aan. De schouders ontspanden zich en op mijn gezicht was niets anders te zien dan een dikke glimlach. Echt wel tof, om kansen aan te pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *